Cizre'de Gençlerle Polis Arasında Çatışma

Unknown | 16:54 | 0 yorum

Cizre’de, BDP Cizre Gençlik Meclisi’nin "Sömürgeciliği yaşama ve yaşatma" kampanyası çerçevesinde düzenlediği yürüyüşe polisin saldırması üzerine çatışma çıktı. Polisin gaz bombası tazyikli su ve göstericileri işaretleyen boya kapsülleri atan silahlar, gençlerin ise taş ve ses bombaları kullandığı çatışma yayılarak devam ediyor.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, BDP Cizre Gençlik Meclisi tarafından "Sömürgeciliği yaşama ve yaşatma" kampanyası çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. Çoğu genç bine aşkın kişinin katıldığı yürüyüşte  "Sömürgeyi yaşama ve yaşatma", "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü", "Şehitlerimize yapılan hakaret savaş sebebidir" gibi pankartlar açılırken sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı.
Nur mahallesinde uzun süre yürüyüş yapan kitle, daha sonra İdil Caddesi'ne çıkarak Dörtyol mevkiinde bulunan Orhan Doğan Heykeli'nin yanında basın açıklaması yapmak istedi. Ancak yolu barikatla kapatan polis açıklamaya izin vermedi. Bunun üzerine basın açıklaması İdil caddesinde yapıldı. Açıklamanın yapıldığı sırada özel bir polis ekibi kitleye saldırdı. Daha önce ilk kez Gezi Parkı direnişlerinde kullanılmaya başlanan göstericileri işaretleyen boya kapsulleri atan yeni silahlarla yapılan saldırıya gençlerde taş ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırısı devam ederken, ilçede çatışmalar yayılarak devam ediyor.

Etiketler: , , ,

Sirnaknews | Şırnak Haber:
Şırnak Haber, Sirnaknews, Haber Oku

0 yorum