Kato Dagi Bu Defa Sarkilarla Yankilandi

Unknown | 08:23 | 0 yorum




Şırnak"ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Dağı eteklerinde bulunan Boğazören köyünde komutanlar, bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.



Şırnak"ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Dağı eteklerinde bulunan Boğazören köyünde komutanlar, bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Beytüşşebap ilçesinde hep çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı"nda Jirki aşireti düğününe katılan komutanlar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Mesut Aydemir (28) ve Aynur Uce"nin (25) 2 gün 2 gece süren düğün törenine çok sayıda kişi katılırken, düğünde davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Akşam saatlerinde düğün alanına komutanlar, genç çifte mutluluklar diledikten Kürtçe şarkılar ile birlikte halay oynayanların arasına girdi. Komutanlar Kürtçe şarkılar eşliğinde köylülerle halay çekerek eğlenirken, komutanların halayı bazen yanlış oynaması gülüşmelere neden oldu. Düğünde davetliler geline 1 kilogram altın takarken, damadın üzerine de 120 bin lira taktı.

"BABAM DA ABİM DE ŞEHİT BAŞKALARIN CANI YANMASIN DİYE SÜRECİ DESTEKLİYORUZ"

Düğün töreninin ardından konuşan damat Mesut Aydemir, "Aramızda komutanları görmek bize gurur verdi. Şu anda silahların sustuğu bir bölgedeyiz çözüm süreci şuanda güzel geçiyor. Süreci destekliyoruz. Canımız yandı başkasının canı yanmasın diyoruz. Hiç beklemediğimiz anlar olu sayın komutanlarımız Kato Dağı ve Kelememi Dağı Boğazören köyünde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: , ,

Sirnaknews | Şırnak Haber:
Şırnak Haber, Sirnaknews, Haber Oku

0 yorum