Pkk'ye Karşı Özel Ekipler Devrede Artık

Unknown | 03:42 | 0 yorum

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'PKK asayiş' adı altında örgütlenen PKK yandaşlarına bundan sonra emniyet tarafından oluşturulan özel ekip müdahale edecek.
 
Sözde 'PKK asayiş' adı altında Şırnak'ın Cizre ilçesinde örgütlenen örgüt sempatizanlarına bundan sonra emniyet tarafından oluşturulan özel ekip müdahale edecek. Özel eğitim alan polisler, olaylarda yeni zırhlı araçlar ve yanmaya, kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcılara karşı dayanıklı olan kıyafetlerle örgüt sempatizanlarına müdahale de bulunacak.
Son zamanlarda artan olaylarda polislerin ciddi olarak zorluk çektiği şu günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Hakkari ve Şırnak'ta çıkan izinsiz olaylarda polislerin yaralanmasından sonra molotof bombalarına ve kısa namlulu silahlara yeni bir önlem alındı. Özellikle terör örgütü PKK'nın sözde asayiş birimiyle Şırnak'ın Cizre İlçesinde ortaya çıkararak birçok eylem gerçekleştirdi. Devlet dairelerine, okullara, yurtlara ve eğitim yuvalarına çeşitli saldırılar düzenleyen sözde PKK asayişe müdahale için özel birlik geliyor. Özel olarak eğitilen polisler toplumsal olaylarda eylemcilere müdahalede bulunacak. Emniyet Genel Müdürlüğün geliştirdiği önlemlerde polislere yanmaya, kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcılara dayanıklı kıyafetler verildi. Kask, boyunluk, yelek ve bacakları aşağıdan yukarıya kadar koruyan özel kıyafet sadece Cizre'de kullanılacak.
 

Etiketler: , , , , ,

Sirnaknews | Şırnak Haber:
Şırnak Haber, Sirnaknews, Haber Oku

0 yorum